26 Ocak 2009 Pazartesi

BONSAİ HAKKINDA ÖNERİLERİ

Bonsai Sanatına Yeni Başlayanların Yapabilecekleri 3 HATA
1- Eğer bir bonsai satın aldıysanız türün iç mekan yada dış mekan olduğunu bilmeniz gerekir. İç mekan bonsai'leri sadece birkaç çeşitten ibarettir. Genelde çoğu; ki bunlar güzel olanlardır; dış mekan türleridir. Dış mekan türler içerde yaşayamazlar.
2- Bonsai yapmayı düşünüyorsanız bonsai adayı bitkinizin gövde kalınlığı dal şekli gibi genel formu istediğiniz görünüme gelmeden bonsai değildir. İstediğiniz forma ulaşıncaya kadar bol toprak yeterli ışık ve yeterli gübreyle bakılmalıdır. Bu nedenlarden dolayıda hemen bonsai saksısına almak hata olur. Çünkü gelişimleri çok yavaşlar.
3- Evimizdeki ve bahçemizdeki bitkiler içinde kolay ihmal ettiğimiz gübreleme önemlidir. Bitkinin maximum ve sağlıklı gelişimini ancak böyle sağlayabiliriz. Gübrelerin mutlaka kullanma talimatına göre kullanılması gerekir.

Bonsai İle İlgili Kısa Ve Öz Bilgiler
1- Bonsai adayı ağaç ve çalıların yazın topraklarının kurumasına izin vermeyin.
2- Eğer balkon ve bahçe gibi aydınlığı bol bir dış mekana sahip değilseniz birkaç içmekan çeşidi ile çalışabilirsiniz.
3- Ben dallara şekil vermek için özellikle ince ve yumuşak dallara tel sıkıntısı yaşamıştın bir süre. Bunlar için yumuşak ve ince teli elektrikçilerden satın alabileceğiniz telefon kablalarının içindeki telleri kullanabilirsiniz.
4- Ağaçlar ve çalılar hakkında genel bilgiler edinmekte fayda var.Mevsimsel olarak yaşamlarının farklı dönemleri vardır. Bundan dolayı neyi nezaman yapmak gerektiğini bilmek gerekir.
5- Yeni başlayanlar çam gibi zor türlerle değil kurtbağrı, serissa, ardıç, karaağaç, ficus gibi çeşitlerle başlamalarında fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler